Бяла Карта ще подкрепи инциативата на неправителствената организация I CAN TOO в кауза за набиране на средства за мобилен терапевт за децата с увреждания в "Център за Надежда". Небанковата институция, в чието ДНК е вплетена достъпността, би искала да провокира всички последователи, приятели и съмишленици на идеята да се включат в инициативата за набиране на средства за мобилен терапевт за децата с увреждания в "Център за Надежда", гр. София.

В специално видео мобилен терапевт от центъра споделя за трудностите и предизвикателствата, които среща всеки ден, и апелра повече хора да подкрепят инициативата. За всеки лайк на видеото Бяла Карта ще дари 1 лев за кампанията.

Крайната цел на програма "Мобилен терапевт" на I CAN TOO е децата с тежки увреждания в "Център за Надежда" да получават регулярна двигателна рехабилитация. Недостъпността, липсата на транспорт, трудното придвижване и пренасянето на децата ги лишава от възможността за това.
Програмата има за цел да помогне на над 50 деца с тежки увреждания от "Център за Надежда" да получат необходимата им двигателна терапия.

Снимка 392555

Източник: Бяла карта

Голямата мечта на десетките малки пациенти на Центъра е мобилните терапевти да могат да ги посещават по-често в домовете им или те сами да бъдат транспортирани до там.

Кампанията на Бяла Карта и I CAN TOO има за цел да направи тази мечта реалност! Дарението от кампанията се предвижда да послужи за закупуването на специализиран автомобил, с който децата и мобилните терапевти да се придвижват в града. Това ще даде възможност на децата от Центъра да имат достъп до рехабилитация и социален начин живот.

Бяла Карта казва "Да" на достъпната рехабилитация за деца с увреждания. Харесайте видеото и споделете нашата кауза!