Това вероятно ще бъде първото Народното събрание, което в рамките на два месеца не е в състояние да приеме нито един закон. Tакава оценка направи деканът на Юридическия факултет на СУ проф. Даниел Въчев в сутрешния блок на Нова телевизия.

По думите му за 30 години така и не можахме да достигнем на ниво на солидарност помежду си. Законите са нещото, което интересуват хората, а не дали са привикали еди кого си в комисията.

Вълчев не вижда разумна причина да няма правителство. Вие ми кажете какво стана щом не се състави правителство, недоумява той. На него му е много трудно да заклеймява някого, но БСП се държали най-нормално от всички партии, които участваха в разговорите за съставяне на правителство. Даниел Вълчев и досега не знае защо няма правителство и не вижда причини защо не бе съставен кабинет. В политиката всичко е възможно - ГЕРБ не са невъзможния партньор, но ГЕРБ с Борисов са невъзможния партньор. Ако някои си мисли, че в политиката е невъзможно да се правят компромиси, е сбъркал, обясни Вълчев, който се определи като десен човек.

анкета

Какъв да е графикът за изборите?

Виж резултати

2в1, парламентарни с първи тур на президентските 52.8%

2в1, парламентарни с балотажа 14.4%

В отделни седмици 10.8%

Парламентарните да са първите 5.7%

Все едно, няма да гласувам 16.3%

Във връзка с проверката за плагиатство срещу Петър Илиев, Даниел Вълчев отбеляза, че познава Петър Илиев, като посочи, че студентите го харесват. Петър Илиев винаги е с много високи оценки, каза деканът на Юридическия факултет. Това, което върви в университета, няма как да се бъркаме в работата на Етичната комисия. Нека те да си свършат работата и тогава ще стане ясно дали има плагиатство или не, уточни Вълчев.

"Не е хубаво да се преписва, драги зрители, независимо дали е плагиатство или не. Учените в Софийски университет не правят така", категоричен бе Даниел Вълчев.