Прокуратурата проверява книгата на университетския преподавател Петър Илиев, която стана повод за съмнения, че част от нея е създадена с плагиатство. Държавното обвинени е възложило извършването на проверката по случая на МВР. Информацията бе потвърдена и от лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов чрез фейсбук пост.

Според лидера на ИТН става дума за поръчка, в която е замесено и МВР, чиято цел е да смачка неговия кандидат за вътрешен министър, както и да уязви самия него. "Заместник-директорът на "Национална полиция" старши комисар Атанас Илков е изпратил писмо до издателство "Нова звезда", с което иска подробна информация за книгата на Петър Илиев, станала толкова популярна покрай моето предложение Петър Илиев да заеме поста министър на вътрешните работи, ако, разбира се, имаше тази възможност", се казва в поста на Трифонов в социалната мрежа.

"Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам. И също така ще се погрижа да разбера кой си ти или кои сте вие, които сте в състояние да изгорите книга, да съсипете човек заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред", заключи Трифонов.

Припомняме, името на Петър Илиев бе издигнато като правосъден министър в първото предложение на партия "Има такъв народ" с премиер Николай Василев. Във втория проектокабинет на "Има такъв народ" той първо неофициално беше спряган за премиер, но беше предложен за силов виципремиер и вътрешен министър. Именно оттеглянето на Петър Илиев от кабинета обаче бе поставено от БСП като условие, за да получат ИТН подкрепа.

От Софийския университет обявиха, че започват проверка по три сигнала, макар и да не се ангажираха със срок тя да бъде завършена.

Вълчев не се ангажира със срок за проверката за плагиатство от Петър Илиев

Вълчев не се ангажира със срок за проверката за плагиатство от Петър Илиев

Не очаквайте, че някого, като не сме го харесали по телевизора, сега да го обесим