Със заплашителни плакати и възрожденски песни пред Министерския съвет започна протестът на Атака, ВМРО, Зелените, гражданско движение ДНЕС, НРБ и други патриотични формации срещу повишението на тока.

Протестиращите са опънали дълга черна транспаранта срещу сградата на правителството с предупреждението: "Държавата гние, проблемът сте вие."
На някои от плакатите пише „Държавата на ГЕРБ = скъп ток + педерастия".
На други плакати обявяват пък - „Бойко Борисов - обикновен крадец"; „Не министерски кресла, електрически стол за вас!"; „ГЕРБ , ще ви удари ток на изборите".

Сред протестиращите има много възрастни хора. Един от тях държи срещу сградата на Министерски съвет плакат, на който е написано: "Бойко Борисов, докато режеш лентички, на България ще й сложат траурна лентичка".

Лидерът на Атака Волен Сидеров категорично заяви: "Не приемаме геноцида." За работещите в Министерския съвет той е убеден, че не ги интересуват цените на тока и обяви: "Дебелите стени няма да ги спасят от народното възмущение."

Той предупреди, че тази национално патриотична коалиция може да се запази до изборите.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов
от своя страна определи последното повишение на цените на тока като престъпление.
Той е категоричен, че трябва да се направи ревизия на ДКЕВР и да има оставки.

Ангел Джамбазки от ВМРО каза за ДКЕВР, че това не е комисия, която работи в защита на хората и подчерта, че там са назначени от властта чиновници.
Според него в ДКЕВР трябва да има представители на потребителите да има външни хора, представилите на обществения интерес.

На протеста има и много депутати от групата на Атака.
По думите на Венцислав Лаков трябва да се промени политиката по отношение на ценообразуването.
Това повишение ни се наложи без никакви мотиви, каза той за вдигането на цените на тока и предположи, че това е далавера на управляващите.