Държавната агенция за закрила на децата (ДАЗД) да се намеси и да потърси отговорност от родителите на децата, които ще присъстват на парата в събота. Това призовават от "Национална съпротива" - по традиция организатори на контрашествието на прайда.

В обръщението от Национална съпротива посочват, че на въпросното мероприятие ще присъстват малолетни деца и настояват да се потърси сметка от родителите им за това тяхно действие.

Фандъкова обеща грижа за София Прайд 2018

Фандъкова обеща грижа за София Прайд 2018

За първи път София Прайд организира и спортна програма

Също така се припомня, че за поредна година правителството и столична община в лицето на Йорданка Фандъкова разрешават провеждането на гей-парад в столицата.
"За поредна година ненормалните ще претендират за права и ще настояват за узаконяване на гей-браковете и за правото да осиновяват деца, на които спокойно да могат да тровят душите с техните болни идеи. За поредна година българският данъкоплатец ще плати стотици хиляди за охрана и организация на това пошло събитие. И най-лошото в случая е, че за пореден път на това сборище ще присъстват малки деца, които ще бъдат подложени на хомосексуална пропаганда."

Столични патриоти искат общината да оттегли подкрепата си за "София прайд"

Столични патриоти искат общината да оттегли подкрепата си за "София прайд"

Според Патриоти за София, хомосексуалността се превръща във форма на политика

От "Национална съпротива" призовават всички "нормални български граждани" да се присъединят на тяхното анти-гей шествие, което ще започне на 09.06. от 18:00 ч. от пилоните на НДК.

Припомняме, че тази година парадът е насрочен за 9 юни, като организаторите обявиха, че тази година София прайд поставя фокус върху темата за любовта и ще премине под надслов "Различни хора, равни права!".
Ежегодно около проявата се надигат различни организации с искания за забрана на шествието. Срещу София прайд се изказва и категорично Светия синод. По традиция вече няколко години се организират контра демонстрации по същото време и на относително близко място, като полицията се ангажира с охраната и на двете мероприятия.

От ВМРО настояват Министерство на вътрешните работи да отмени гей парада в София. В него воеводите виждат заплаха за обществения ред.

София Прайд кани Борисов на диалог

София Прайд кани Борисов на диалог

Премиерът вярвал, че нито трябва толкова да се парадира, нито са обект на преследване в България