Спокойно премина 62-ата вечер на протести в центъра на столицата с искания за оставка на правителството и на главния прокурор, предаде БНР. Акцията премина под мотото "Нас не ни е страх".

Протестиращите отново блокираха булевард "Цар Освободител". Те коментираха, че всички в парламента трябва да постъпят като Данаил Кирилов и да освободят депутатските места. Протестиращите прожектираха на стената на президентството кадри от нощта на 2 септември.

След това се състоя станалото традиционно протестно шествие до Орлов мост. Движението беше блокирано за около 2 часа.

Над два часа хората скандираха "оставка" и "нас не ни е страх". Велислав Минеков от Отровното трио прикани хората за масово участие във второто т. нар. "Велико народно въстание".

"В случай, че продължат да се опъват, знаете, че ще ги изненадаме лошо. Призовете всеки един човек до вас: всеки ваш роднина, ваш колега, вашият съсед, случайният, който минава по улицата. Тук трябва да сме мощни, стабилни и силни, за да ги изгоним и да им пожелаем оставката, която заслуважават." - заяви Минеков.

 Огнян Минчев: Рискуваме ново евразийско управление, ако надделее уличният крясък

Огнян Минчев: Рискуваме ново евразийско управление, ако надделее уличният крясък

Призиви за нов „народен съд", "премахване на партиите"...

Беше разпространено и писмо до медиите с призив: "Не допускайте да се повтори кървавата сряда на Борисов и Гешев".

От организаторите на антиправителствените протести обявиха, че се е провела среща с участието на основна част от гражданските политически партии и движения. По думите им, всички заедно призовават да не се допуска насилие, както и опити за провокация. Сред подписалите писмото са Демократична България, движение "България на гражданите", АБВ, БОЕЦ, "Възраждане", инициативата "Системата ни убива", Ренета Инджова и други.

По-рано днес организаторите от Отровното трио изпратиха обръщение до дипломатическите служби на страните от ЕС, САЩ, Великобритания и представителството Европейската комисия в България, в което информират за мотивите на протестите.