Обявяването на Независимостта и нейното признаване са пример за това, как при ясно формулирани цели и единодействие между институции, политици и дипломати националната кауза може да бъде защитена, каза в словото си в Деня на независимостта във Велико Търново председателят на Народното събрание Димитър Главчев.

Румен Радев: Независимостта не е даденост

Румен Радев: Независимостта не е даденост

Честит празник и нека бъдем на висотата на онези, които го изпълват със съдържание

На площад "Цар Асен" пред крепостта "Царевец" той прие тържествения строй и участва в празничната заря-проверка в чест на Независимостта.

Той уточни, че през следващите години България се превръща във важен политически фактор на Балканите, развива активни външнополитически връзки и пренасочва пазарите си към Средна Европа. В словото си той каза, че тези резултати са плод не само на водената политика, но и от усилията и енергията на целия народ.

Продължаваме да градим историята, уверява Борисов за Деня на Независимостта

Продължаваме да градим историята, уверява Борисов за Деня на Независимостта

"Силният дух и волята на народа винаги са побеждавали"

Днес България е част от един външнополитически и икономически съюз, гарантиращ стабилност и просперитет, заяви Димитър Главчев.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов припомни значението на Търново в историята на Втората и Третата българска държава.

Сто и деветата годишнина от Независимостта на България събра хиляди гости и жители на старата столица. Те участваха в тържествата и празничните прояви през целия ден.