В какво качество нахлухте в Булгартрансгаз? Този въпрос отправи депутатът от ГЕРБ Дани Каназирева в началото на заседанието на комисията по ревизия на властта. Според нея председателката Мая Манолова е нарушила правилата на комисията. Три писма от дружества са постъпили с комисията. Манолова обясни, че са отишли в дружеството по покана на шефа на "Булгартрансгаз". Всички членове на комисията са били уведомени. Междувременно шефът на дружеството бил привикан в Министерството на енергетиката. Казал обаче, че неговият екип ще приеме депутатите.

Снимка 528818

Източник: БГНЕС

Припомняме, че веднага след посещението на Мая Манолова миналата седмица от ГЕРБ я обвиниха за създаване на "Костинброд -3"

Манолова към депутатите: Стига партийни маневри, заемете се с проблемите на хората

Манолова към депутатите: Стига партийни маневри, заемете се с проблемите на хората

Тя вещае тежко икономическо и социално лято, ако НС продължава да се разсейва от проблемите на избирателите си

Предизборно реалити съзря Каназирева в акциите на Мая Манолова. Как се оказахте на тази среща, защото аз не успях да се окажа, недоумява и Тома Биков. Манипулирате и използвате комисията, ядоса се Дани Каназирева. Тази комисия е родена само и единствено за предизборна кампания, смята и депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. Според него важното било Мая Манолова и антуражът й е бъдат снимани. По думите на Манев в комисията се създала рекетьорско-предизборна групировка.

Манолова видя обаче именно в цялата създала се истерия основание за посещението в "Булгартрансгаз". Вие разбирате от рекет, със сигурност, върна тя реплика към Маноил Манев.

Оказа се, че само за "Булгартрансгаз" исканите документи са в обем на един милион страници.

Адлен Шефкет от ДПС се ядоса, че един час комисията се занимава с неща, които не са в дневния ред. Тя настоя да се въведе ред в комисията.

Утре ще бъдат изслушани енергийният министър Теменужка Петкова и ръководството на "Булгартрансгаз", а освен това министър Петя Аврамова и "Автомагистрали". Борислав Сандов поиска Петкова да докладва и за АЕЦ "Белене" и НЕК. От "Има такъв народ" викат шефа на ЕСО. От ДБ искат изслушване по темата "Булгартабак". Там, където няма ред, има хаос, прогнозира Тома Биков от ГЕРБ, на което Манолова контрира, че е явно, че депутатите от ГЕРБ ще пречат всячески.