Мая Манолова призова народните представители и партиите да спрат да се занимават с получаване и връщане на папки с мандати и да се заемат с проблемите на българските граждани.

Спрете да се занимавате с партийния си интерес, заемете се с дневния ред на хората, настоя на брифинг съпредседателят на коалиция "Изправи се!Мутри вън!".

Тя изрази безпокойство от факта, че в програмата на Народното събрание не са включени важните за хората по нейни думи въпроси, а именно Законът за личната помощ, подкрепата за малките фирми, самоосигуряващите се лица и българските домакинства, както и подкрепата за пенсионерите.

Манолова посочи, че от ИСМВ настояват КЕВР да бъде изслушана в парламента заради исканото от енергийните дружества увеличение на цената на парното с до 138%, както и очакваното увеличение на тока с до 3%.

Искаме всички тези теми да влязат в работата на Народното събрание, стига партиите са се занимавали само с партийни маневри, отново настоя тя.

Слави Трифонов предлага шахматистка за премиер и връща мандата на секундата

Слави Трифонов предлага шахматистка за премиер и връща мандата на секундата

Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор

Манолова изтъкна, че за 5 дни работа от "Изправи се!Мутри вън!" са внесли близо 15 проекта на закони, които искат да бъдат разгледани - Закона за частния фалит, за колекторските фирми. Тя акцентира и върху искането им добавката от 50 лв. за пенсионерите да се удължи до края на годината, както и за намаляване на заплатите на депутатите.

По отношение на върнатия мандат от страна на "Има такъв народ" тя заяви, че решението за това е на Слави Трифонов. Манолова изтъкна, че от ИСМВ са заявили принципна подкрепа за правителство на промяната, т.е. биха подкрепили кабинет, предложен от някоя от париите от досегашната извънпарламентарна опозиция - ИТН или "Демократична България".

Борисов не оспорва титли по шах, но Слави бил политически страхливец

Борисов не оспорва титли по шах, но Слави бил политически страхливец

Държава не се управлява с генерално пълномощно

По нейни думи вотът на българския народ е показал, че хората не искат управление на партиите на статуквото.

Манолова заяви, че президентът ще реши на кого да връчи третия мандат. Според нея обаче не е логично той да го даде на най-малката парламентарна група, т.е. на ИСМВ.

Не смятам, че е нормално зад гърба на най-малкия да се скрият големите, отбеляза тя.

Икономическото и социалното лято ще бъде тежко, ако депутатите продължават да се разсейват от проблемите на своите избиратели, предупреди Манолова.