Протест срещу поисканата оставка на министъра на отбраната Стефан Янев се проведе днес пред Министерския съвет. Според събралите се Янев е важен за политиката и без него няма да има правителство. Те поискаха оставката на премиера Кирил Петков.

Припомняме, по-рано днес премиерът Кирил Петков заяви, че ще бъде гласувана оставката на Стефан Янев по време на заседание на Министерски съвет.

Първата рокада в правителството Петков е факт

Първата рокада в правителството Петков е факт

Утре ще има извънредно заседание на Народното събрание

По-късно първата рокада в правителството Петков стана факт. Петков отново обясни, че е работил добре с бившия вече военен министър, но и обясни мотивите за неговото освобождаване. Той не може да приеме обаче самостоятелните действия на бившия служебен премиер и изказванията във фейсбук, които се различават от официалната позиция. Не мога да приема и някой министър да заявява, че с неговата оставка правителството става заложник, отсече Кирил Петков.

Отново във фейсбук по-късно през деня Стефан Янев благодари на всички граждани, които са го подкрепили.

"Разбира се, по никакъв начин не мога да бъда повече част от тази правителствена конструкция. Специално благодаря на тези от Вас, които днес излязохте и публично изразихте своята подкрепа. Това ми връща надеждата, че нашата държава има бъдеще."