"Мина изслушването на кандидатите за членове на ВСС в правна комисия. Предстои гласуването в пленарна зала", обясни Десислава Атанасова от ГЕРБ пред БНТ. Атанасова предположи, че през тази седмица, ако влезе като точка в програмата за работа, ще се случи и гласуването.

Тя коментира и че обвиненията, отправени към президента Румен Радев, са свързани с факти. По думите й предстои Комисията, която ще проучва сделката за купуване на изтребители в Народното събрание, да провери тези факти.

От Ню Йорк президентът моли съветниците около Борисов да четат повече

От Ню Йорк президентът моли съветниците около Борисов да четат повече

Национална сигурност не се гради всеки ден със смяна на позициите

"На хората и на обществото вече им е досаден разговорът за лобисти. Надявам се всички, в каквито и позиции да са били, да са лобирали за българския интерес", изтъква депутата от ГЕРБ.

По мнението на Атанасова колегата й Антон Тодоров има конкретни факти и тя предполага, че сформираната в НС комисия, ще провери тези факти.

"За да имат тежест думите, дори и на президента, те не трябва да са в сблъсък с фактите", допълни тя.

Управляващите и президентът задочно водят спор относно купуването на бойни самолети.

За Йотова атаката срещу Радев не прави чест на нито един политик

За Йотова атаката срещу Радев не прави чест на нито един политик

Не е сериозно да имаш позиция, когато вече законът е приет, смята вицепрезидентът за Украйна

От ГЕРБ обявиха, че президентът Румен Радев в качеството си на командир на Военновъздушните сили е водил преговори с производителите на "Грипен". на това изказване, президентът отговори от Ню Йорк, където е на 72-та сесия на Общото събрание на ООН.