50 лева добавка към пенсиите ще продължи да се изплаща до края на служебното правителство, до края на месец юли. Това заяви служебният заместник-социален министър Надя Клисурска в сутрешния блок на БНТ. Тя поясни, че добавките към пенсиите остават като антиковид мярка.

Тя е на мнение, че до някъде справедливостта била нарушена в пенсионно-осигурителния модел. В закона за бюджета на ДОО има заложени пари за увеличение на пенсиите от юли с около 5% на всички пенсии за старост. Предвидено е и увеличение на социалната пенсия за старост, като предстои следващата седмица служебното правителство да вземе решение.

Викове "Оставка" и в 45-то НС - заради пенсиите

Викове "Оставка" и в 45-то НС - заради пенсиите

От БСП настояха да мине на второ четене още днес

Клисурска заяви, че се предвижда се ревизия на Плана за възстановяване и устойчивост. Голяма част от мерките и мярката 60/40 изсветлила сивата икономика. Битката със сивата икономика продължава, но е изключително важно всички действия и мерки, които ще предприеме правителството, за да може икономиката, бизнесът и хората да се чувстват подкрепени и да може адекватно да излязат на светло тези, които не са, настоя Надя Клисурска.

Нивата на безработицата са близки до нивото преди ковид кризата. Има сектори, които са трайно засегнати от пандемията и е необходим един сериозен анализ и една сериозна ревизия на мерките, подчерта Клисурска.