Доброволци от туристическото дружество "Боерица- Владая" предприеха акция за възстановяване на чешмата при хижа "Панчо Томов" на Витоша, която многократно бе разбивана от вандали.

Чешмата вече работи и туристите могат да я използват, съобщават от дружеството. Изборът на доброволците не е случаен - тя е един от подкрепителните пунктове за участниците в състезанието "По стъпките на Алеко с приятел".

Остават броени дни до края на регистрацията за участие - срокът изтича на 23 септември. Той беше удължен, тъй като интересът е голям и много отбори не успяха да направят регистрациите си навреме, уточняват от дружеството.

До момента са се регистрирали отбори, които представляват столични райони и квартали, както и села. Учредена е и нова категория, в която се състезават представители на различни фирми.

Всеки участник в състезанието "По стъпките на Алеко с приятел" ще бъде проследяван с GPS в реално време и неговите близки ще могат да следят онлайн как се движи по трасето. Предвиден е и лайвстрийм.