Бюджетът на ДОО е бюджетът на изядената пица. Това заяви Джейхан Ибрямов от ДПС по време на дебатите по второ четене на бюджета на ДОО. В България има висока инфлация, посочи той.

Ибрямов припомни френската революция и думите на Мария Антоанета за скъпия хляб: "Като няма хляб, да ядат пасти". Ибрямов посочи, че в крайна сметка тя се е срещнала с изобретение на революцията - гилотината.

Народният представител обиколил търговски вериги и аптеки. С над 25% са поскъпнали лекарствата и стоките от първа необходимост. Или нов бюджет, или трябва да се носи тежката политическа отговорност, подчерта Ибрямов.

Колегата му Петър Чобанов настоя за механизми, които да не тревожат хората за средствата, с които разполагат.

Ние искаме да живеем в нормална държава, с нормална политика, с нормална икономика, отново се включи Ибрямов. Искаме пицата да бъде като във Франция, изтъкна депутатът от ДПС.

Най-бедните без пари за зъби
Обновена

Най-бедните без пари за зъби

Депутатите гледат бюджета на НЗОК на второ четене

Председателят на социалната комисия в Народното събрание Искрен Арабаджиев от ПП изтъкна, че коалицията си поставила амбициозни цели и вече започнала да ги изпълнява.

Александър Иванов от ГЕРБ предложи да се смени името на закона на закона за тримесечния бюджет на ДОО. Доста социални плащания бяха спрени при растящи цени, по думите му. Трябвало да се заложи борба с бедността и с инфлационните процеси.

Увеличават парите на майките на деца с увреждания

Увеличават парите на майките на деца с увреждания

Управляващата коалиция единодушно приела предлаганото увеличение

Искрен Арабаджиев посочи, че толкова приходи щяло да има, че затова се налагала актуализацията през юни.

5,3% е инфлацията в Европа, а у нас е 9,1%, включи се и Делян Добрев от ГЕРБ. Кашкавалът е скопил с 25%, сиренето с 26%, морковите и зелето са поскъпнали с 43%, по думите му.

Вие вземате от единия джоб на българина 100 лева и му слагате в другия 15 за утеха, това ли ви е социалният бюджет, пак излезе на трибуната Александър Иванов. Осем лева е килограма на краставиците, честито, обърна се той към ГЕРБ.