За връщане на нормалността в политиката диалогът е необходим. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в коментар пред журналисти.

"Чрез диалог политическите партии, които влизат в НС, да сформират ценностни мнозинства, да сформират мнозинства с ясна цел и програмата и по този начин да излъчат кабинет, който да има достатъчна експертиза и да изпълнява ясна програма." 

Мустафа Карадайъ разтревожен от шестващия популизъм в 45-то НС

Мустафа Карадайъ разтревожен от шестващия популизъм в 45-то НС

Следващото НС трябва да излъчи кабинет, бюджетът е продънен

Минимални корекции в листите и сходна кампания за предстоящите избори. Това са част от решенията, които взе Централният съвет на ДПС, което заседава присъствено за първи път от началото на пандемията.

"Оценката на Централния съвет е, че ДПС е постигнало много добър резултат на изминалите избори и на база на тях взехме решения за предстоящата кампания", обясни Карадайъ.

Относно въпрос за машинното гласуване Карадайъ коментира, че "ще проведем обучителна кампания с партийните ни структури и младежката организация във връзка със машинното гласуване."

ДПС за изборите юли месец: Дата като всички други дати

ДПС за изборите юли месец: Дата като всички други дати

Не датата, а избирателите ще променят конфигурацията

"Аз съм убеден, че за ДПС няма да е по-голям проблем отколкото всички останали партии." Карадайъ даде пример с община Сърница и с. Зорница, Хасковско, където се наблюдава висока избирателна активност с машинен вот и висок процент гласове за ДПС.

Той обясни, че ДПС от 5 години призовава за нормалност в политиката и възстановяване на демокрацията в България, което предпоставя диалог между политическите партии и институциите в страната.

По време на заседанието е направен анализ на изминалите парламентарни избори на 4 април 2021 година и стартира подготовка за предстоящите избори на 11 юли. Един от критериите за номинация за депутат е кандидатът да бъде избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и либерализма.

Комбината Слави Трифонов - ДПС заложила бомба в изборния процес

Комбината Слави Трифонов - ДПС заложила бомба в изборния процес

Калоян Методиев очаква безконтролност при предстоящия вот в чужбина