Промените в Изборния кодекс са заложили бомба за предстоящия вот в чужбина. Това заяви пред БНР политологът и бивш началник на кабинета на президента Калоян Методиев.

По негови думи назначенията в служебния кабинет са "катран в кацата с мед".

"Кадровата политика на това правителство в първите си часове още вдигна топката на ГЕРБ и те си я отиграват брилянтно - и по отношение на културиста от НАП, и по отношение на началничката на кабинета на МВР, която е в ръководството на партията на Божков", отбеляза той.

Според него разговорът се е изместил от най-важното - изборите.

Падна ограничението за избирателните секции извън страната

Падна ограничението за избирателните секции извън страната

Решението беше прието със 117 гласа "за", ГЕРБ и БСП се въздържаха

Методиев заяви, че разговорът е бил конструиран за провеждането на избори като заложен хаос.

Комбината между Слави Трифонов и ДПС по отношение на Изборния кодекс и на начина на съществуване на предишния парламент заложи една бомба в изборния процес, категоричен бе политологът.

Той посочи, че имаме проблем с провеждането на предстоящите избори по отношение на изборите в чужбина. Не дай си Боже да имаме 700-800 или повече от 1000 секции - това означава безконтролен изборен процес в чужбина и тоя, който си направи секция, ще е този, който ще определи резултата, защото българската държава, а и българските политически партии нямат ресурса да покрият такава територия, такъв мащаб и да контролират изборния процес, обясни Методиев.

ВМРО връчи фес, вместо мандат на ИТН

ВМРО връчи фес, вместо мандат на ИТН

Настояха президентът Румен Радев да наложи вето върху промените в Изборния кодекс