От ВМРО настояха президентът Румен Радев да наложи вето върху промените в Изборния кодекс, вместо да връчва мандат на една предателска партия. За това настоя заместник-председателят на ВМРО Юлиан Ангелов пред News.bg по време на протеста пред президентството за промените в Изборния кодекс.

По думите му, ако президентът не наложи вето, ще бъде "еничарин и турско мекере". За това Ангелов призова народните представители и президентската институция да не допуснат България да бъде зависима от Ердоган и Турция по време на изборите. Ако това го допусне Народното събрание и президентът, народните представители и хората да излязат на гражданско неподчинение и да спрат това предателство към националните интереси на България, настоя Юлиан Ангелов.

Ангелов обясни, че с промените в Избирателния кодекс и увеличаване на секциите в Турция до безкрай, реално Ердоган ще бъде този, който ще управлява България и българската вътрешна политика. ВМРО дошли до президентството да връчат вместо мандат - фес на партията на Слави Трифонов, защото именно те са вносители на предателските текстове към българския национален интерес.

ВМРО подава сигнал за касиране на вота в Турция

ВМРО подава сигнал за касиране на вота в Турция

Ерата на механичното коалиране приключи, обяви Ангел Джамбазки

"През цялата кампания се правиха на морални, на патриоти и на всички останало, че защитават българите зад граница, а сега правят това, че Ердоган да има 300 000 гласа", изтъкна Ангелов.

Тази сутрин ВМРО организира протест пред Народното събрание срещу безпринципната и опасна ревизия на изборните правила. Според воеводите с гласуваното отпадане на броя на секциите в чужбина, включително и в Турция, се връща водещата роля на етническата партия ДПС и Ердоган в българския политически живот.

Освен това в правната комисия е отнето и правото на ВМРО да има свои представители в СИК и РИК - право като партия, представена в Европейския парламент.

Намаляват състава на ЦИК

Намаляват състава на ЦИК

Членовете вече ще са 15 и ще се назначават с указ на президента

Според ВМРО новите лица на българския парламентаризъм очевидно и с откровен реваншизъм вървят към нещо много опасно - диктат в името на собственото си политическо оцеляване.

"Какво следва оттук нататък - отмяна на чл. 1 от Конституцията и провъзгласяването на депутатските им мандати като безсрочни и унаследяеми. Това, госпожи и господа, не е демокрация, не е парламентаризъм. Това е необолшевизъм по Сталин!"

Инициативен комитет дава ЦИК на съд заради нарушенията в секциите в Турция

Инициативен комитет дава ЦИК на съд заради нарушенията в секциите в Турция

От МВнР отговорили, че са получили указания от ЦИК