Централното оперативно бюро на ДПС след повече от два часа заседание днес реши председателят Мустафа Карадайъ и евродепутатът Искра Михайлова да са кандидатите за президент и вицепрезидент на изборите на 14 ноември.

Новината съобщи Юнал Лютви, чак след като номинацията бе регистрирана в ЦИК малко след 16 ч.

Исторически ден за ДПС и за цяла България - определи той. По думите му номинацията е закъсняла, трябвало е това да се случи по-рано.

ДПС издига Карадайъ за президент?

ДПС издига Карадайъ за президент?

Окончателното решение ще бъде взето на заседание утре

"ДПС се оказа изключително важна партия в политическото изграждане на демократична България от 90-те г. до днес, тя е най-стабилната, най-сериозната, има сериозно високи оценки от Европа и света и най-важното, че се ползваме с авторитет сред традиционния електорат, но вече и много български граждани вярват в ДПС", каза след регистрацията Лютви.

Партията на Ахмед Доган вече минала етапа на балансьори: Вече играем сериозно да участваме във властта и без ДПС е трудно е да се направи сериозно, трайно, стабилно правителство, добави той.

Отдавна обществото очаква промяна, а ДПС издига изключителен кандидата за президент, популярен, последователен, предвидим, в който може да се има доверие, категоричен е Юнал Лютви.

Делян Пеевски води листите на ДПС във Велико Търново

Делян Пеевски води листите на ДПС във Велико Търново

Дава ясен знак, че се връща в политиката

За първи път Движението за права и свободи в новата история на България се явява със собствен партиен кандидат за държавен глава. На изборите през 2016 година Движението подкрепи издигнатите от Инициативен комитет Пламен Орешарски и Данаил Папазов на първия тур.