Централният съвет на ДПС има решение да издигне свои кандидатури за президент и вицепрезидент на страната. Това обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция за Западните Балкани в х. Балкан в столицата.

Това ще стане ясно неделя след обед. Вчера със зам.-председателите на партията е коментирано в неделя да има заседание на Централното оперативно бюро, а съгласно решенията на Централният изборен щаб ще вземе решенията за кандидатурите. И всички заедно ще знаем в неделя след обед, каза лаконично председателят на партията.

На въпрос дали е възможно това да е проф. Георги Близнашки, Карадайъ отговори: "Не противоречи на законите на физиката."

Припомняме, че ДПС обявиха вече намерението си да се явят със собствена кандидатура на президентските избори, въпреки че дадоха знак, че на един евентуален балотаж ще подкрепят Анастас Герджиков, издигнат от ИК, но с ясната подкрепа на ГЕРБ. От Движението са категорични този път, че подкрепа на Румен Радев няма да дадат.

И на предходните избори ДПС имаха своя номинация - Пламен Орешарски, за вицепрезидент Данаил Папазов, издигнати от ИК, но подкрепени от движението. Орешарски и Папазов събраха на първи тур 253 726 гласа или 6.63%.

Карадайъ настоя на факти, а не да се четат медии за Pandora Papers

Карадайъ настоя на факти, а не да се четат медии за Pandora Papers

Какво има да декларира Пеевски?