Декларирана фирма, която е собственик на други фирми - как да не е декларирана, кое да не е декларирано. Така коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ въпроса дали движението ще си ревизира отношението към бившия депутат от редиците си Делян Пеевски след скандала по досиетата Pandora Papers и разпита му в ДАНС.

Лидерът на ДПС обясни: Ние декларираме това, което притежаваме като юридически лица, а не съдържанието на юридическите лица. И аз попълвам декларации, ако нещо не ви е ясно - прочетете, призова медиите Карадайъ.

Пеевски отрича да има недекларирани офшорки, бил изряден

Пеевски отрича да има недекларирани офшорки, бил изряден

Той опроверга информацията по разследването Pandora Papers

Той лично бил прочел за случая през медиите.

След това Карадайъ попита реторично: Какво има в Pandora Papers разкрито - офшорна компания... Това е ваше твърдение, имате ли факти, видяхте ли ги, каквото чух какво представи Пееевски пред медиите, мисля че е доста ясно и за вас. Ще ви помоля да се обърнете да прочетете и да проверите фактите, призова още веднъж той.

Разследването Pandora Papers обхваща 11,9 милиона документа, засягащи целия свят. По него са работили 600 журналисти от 117 държави. 130 лица, сред които повече от 30 водещи политици, са били обект на разследване. Сред тях са експремиерът на Великобритания Тони Блеър, кралят на Йордания и чешкият премиер Бабиш, както и лидерите на Чили, Еквадор и Доминиканската република Себастиан Пиньера, Гийермо Ласо и Луис Абинадер.

Стана ясно, че България присъства в Pandora Papers с две имена - Делян Пеевски и Николай Младенов - бивш военен и външен министър от ГЕРБ.

ДПС твърдо ще има номинация за президентските избори

ДПС твърдо ще има номинация за президентските избори

Проф. Георги Близнашки не противоречи на законите на физиката