ДАНС извика бившия депутат Делян Пеевски на разпит. Там той прекара по-малко от час, като отказа всякакъв коментар.

"Бях повикан от ДАНС и се отзовах веднага. Тепърва ще стават ясни нещата за много хора", каза Пеевски пред журналисти на влизане.

Не по-малък бе интереса на журналистите и при излизането на бившия депутат от агенцията. Единственият отговор обаче на много на брой и различни въпроси, който те получиха беше: "Казал съм каквото трябва." и многократно отправени към репортерите молби да не се блъскат и да внимават да не се наранят.

Делян Пеевски без да коментира каквото и да било излезе от двора на агенцията и се качи в автомобил.

От Агенцията обясниха още във вторник, че проверяват постъпила информация за възможни финансови нарушения на български юридически и физически лица в офшорни зони. Проверката е във връзка с разкритията Pandora Papers, но в съобщението на агенцията се посочваше, че тя е започнала още през юни месец.

Пеевски отрича да има недекларирани офшорки, бил изряден

Пеевски отрича да има недекларирани офшорки, бил изряден

Той опроверга информацията по разследването Pandora Papers

Разследването Pandora Papers обхваща 11,9 милиона документа, засягащи целия свят. По него са работили 600 журналисти от 117 държави. 130 лица, сред които повече от 30 водещи политици, са били обект на разследване. Сред тях са експремиерът на Великобритания Тони Блеър, кралят на Йордания и чешкият премиер Бабиш, както и лидерите на Чили, Еквадор и Доминиканската република Себастиан Пиньера, Гийермо Ласо и Луис Абинадер.

Стана ясно, че България присъства в Pandora Papers с две имена, но до този момент е разкрито единствено името на бившия депутат Делян Пеевски, който бе санкциониран и по глобалния закон Магнитски по-рано тази година.

От НАП вчера съобщиха, че са започнали проверка по случая. От Министерски съвет също потвърдиха, че ще търсят форма на реакция.