Делян Пеевски ще е водач на листата на ДПС в град Велико Търново, а втори след него е Йордан Цонев. Това обяви Гюнай Далаоолу, областен председател на ДПС - Велико Търново, съобщи БГНЕС. Делян Славчев Пеевски е водач на листата от 4 многомандатен район.

"За нас като организация това е голяма чест. Той е номиниран от Великотърновския областен съвет на областно заседание", каза Гюнай Далаоолу и припомни, че още преди няколко дни Пеевски е казал, че има какво да говори. "Той има много какво да дава на България и на региона ни. Това е г-н Пеевски - човек с голямо сърце. ДПС винаги стои зад него", подчерта Гюнай Далаоолу.

Той припомни, че през миналата година по време на пандемията Пеевски и ДПС са направили много дарения на местните болници, без да парадират с това.

По-малко от час прекара Делян Пеевски в ДАНС

По-малко от час прекара Делян Пеевски в ДАНС

Казал съм каквото трябва, беше единственият коментар на бившия депутат

Очакванията на Далаоолу са през цялата кампания Делян Пеевски да бъде във Велико Търново, а самата кампания да бъде много позитивна и открита. Най-голямата цел на Движението е да си върне мандата във Велико Търново. Целта е да се съберат 11 111 гласа.

Гюнай Далаоолу се оплака от действията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков - членове и симпатизанти на ДПС са "гонени като империалисти", по думите му. "От това гонене не излезе нищо. Но аз бях репресиран като областен председател. Моята къща беше обискирана, както и на много общински председатели. Всяваха страх, това беше срещу ДПС", каза Далаоолу.

Карадайъ обвини Рашков в репресии срещу ДПС, Радев му давал указания

Карадайъ обвини Рашков в репресии срещу ДПС, Радев му давал указания

Движението се регистрира в ЦИК за предстоящите избори