Дейността на комисията по досиетата е доказала, че най-много агенти на бившата държавна сигурност има в ДПС.

Това заяви в студиото на Нова телевизия председателят на комисията по вътрешна сигурност Минчо Спасов.

Той посочи това като аргумент по повод на подробна публикация във в. „24 часа" със заглавие „Да не гоним Хасан от нашия отбор? Или кога политиците крият национализма си под сметаната."

В нея Минчо Спасов е посочил: ДС създаде ДПС и все още гледа на него като най- стабилната си опора в политиката.

Минчо Спасов отказа да посочи други аргументи в подкрепа на това.

Приемете го като мое твърдение, категорично заяви Спасов в отговор на въпрос има ли информация, която директно сочи, че държавна сигурност е създала ДПС.

Председателят на комисията по досиетата допълни, че според него е достатъчен фактът за най-много агенти на бившата ДС в ДПС.

След многократните опити на водещия да получи аргументи, потвърждаващи извода на Минчо Спасов, Коритаров констатира, че гостът му има информация, която не иска да сподели.

Спасов категорично отказа да отговори и на въпроса кога е разбрал, че ДПС е създадена от бившата ДС.

Минчо Спасов запази изводите само за себе си и по отношение на въпроса защо искат да му отнемат като комисия контрола над тайните служби.

Минчо Спасов изтъкна факта, че НДСВ е първата политическа партия, която не е допуснала нито един служител на бившата държавна сигурност.

Той отбеляза, че НДСВ не се чувства комфортно в тази коалиция. По думите му обстоятелствата са ги принудили да правят това, което трябва, а не това, което им харесва.

НДСВ ще работи с партиите, които са готови да работят за европеизирането на България, каза в заключение Спасов.