Всеки има право на протест. Политически можем да спорим колкото си искаме, ще се делим на такива и онакива, това е човешката природа. Извън политическата злободневност е важно всички българи да живеят заедно и да имат обща идея. Това каза евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в ефира на БНР.

Управлението винаги е тегоба някаква. В очите на хората управлението е все едно си някъде нависоко, но то е отговорност. Когато не го разбираш и се държиш арогантно, както част от управляващите се държим, това дразни гражданите и те казват - Не, стига! Чао", заяви той.

Няма нищо по-важно от това хора да започнат да обличат по площадите народните носии. Когато ние ги носехме, ни наричаха ретроградни, остарели. Нека има бунтарство, нека има протести, нека има искания. Няма нищо лошо в мнението на българските граждани.

Три кръстовища в София остават блокирани в ден 26 на протести

Три кръстовища в София остават блокирани в ден 26 на протести

Майките от "Системата ни убива" стигнаха до "Орлов мост"

Смисъл има, цената ще е тежка, компромисите трябваше да бъдат правени, не постигнахме много от нещата, които искахме да направим, каза в заключение Джамбазки.

По-рано днес политикът Евгений Михайлов също изрази своята позиция по отношение на антиправителствените протести в страната.

Кукловодите от преди 30 години дърпаха конците и на днешните протести

Кукловодите от преди 30 години дърпаха конците и на днешните протести

Евгений Михайлов: Не искам да живея в лятото на Радев и Божков

Неговата позиция, обаче бе скептична, за разлика от тази на Джамбазки. Според него, сегашните протести са лъжа и манипулация.

Младите хора няма да се усетят как ще бъдат използвани, както и нашето поколение беше използвано. Това го правят кукловодите, които бяха и преди 30 години и дърпаха конците. С тези думи Михайлов аргументира позицията си тази сутрин.