Младите хора няма да се усетят как ще бъдат използвани, както и нашето поколение беше използвано. Това го правят кукловодите, които бяха и преди 30 години и дърпаха конците. Цели се огромна провокация. Това каза политикът Евгений Михайлов в ефира на Bulgaria ON AIR във връзка антиправителствените протести в страната.

Те искат падане на правителството и служебно правителство на Радев. Не ми се ще да прогнозирам до какво ще доведе, коментира Михайлов.

Не мога да подкрепя протеста на лъжата, заяви той. Според него все повече младите хора на протестите оредяват и се появяват лицата на "отровното трио", на Мая Манолова, както и на майките на деца с увреждания, които по думите му правят провокации.

Три кръстовища в София остават блокирани в ден 26 на протести

Три кръстовища в София остават блокирани в ден 26 на протести

Майките от "Системата ни убива" стигнаха до "Орлов мост"

Евгений Михайлов припомни палежа на Партийния дом на 26 август 1990 г. и направи аналогия с Мая Манолова, която запали изборни книжа в центъра на София.

Сценаристите много добре регулираха и водеха масовото недоволство до момента, в който излезе, че протестиращите са запалили Партийния дом. А той беше запален от специалните сили, отбеляза той.

Михайлов отбеляза, че сегашните протести са започнали след обвиненията срещу съветниците на президента Румен Радев.

От февруари започна атаката на главния прокурор. Радев започна да обикаля и да дава изявления. Васил Божков започна да заплашва с "Българско лято". Не искам да живея в лятото на Радев и Божков. Искам да направя една или две партии, да влязат в парламента и да управляват България, заяви в заключение Михайлов.