МВР внесе в Междуведомствената комисия справка за мерките за безопасността в предприятията от оръжейната промишленост. Констатирани са пропуски, както в заводите на "Емко", така и на други фирми.

Ще им бъдат наложени глоби, но ако нередностите бъдат отстранени в срок, лицензът на "Емко", отнет през юли, може да бъде върнат.

Това съобщи bTV, като цитира свои източници във вътрешното ведомство.

От "Емко" твърдят, че са изпълнили предписанията, но повторна проверка не е имало. 

"Собствениците, като че ли темата "Сигурност" са я сложили на заден план. Ние живеем във времена, когато тероризмът се шири навсякъде. Не мога да приема, че складове с тонове взривни вещества не се охраняват съгласно изискванията". Това каза в студиото на "Тази сутрин" главният секретар на МВР Младен Маринов.

Караниколов пришпорва доклада за лиценза на "Емко"

Караниколов пришпорва доклада за лиценза на "Емко"

Директорът на "Емко" - Трявна се надява на думата на един български министър

Припомняме, че вчера оръжейници от "Емко" протестираха пред Министерски съвет за отнетия лиценз. Сред конкретните действия, които работниците очакват да бъдат предприети от страна на държавата са: разглеждане на протоколите, съставени от служба КОС на ГД "Национална полиция". Относно договорите, Димиев посочи, че има какво да се работи по въпроса.

Министърът на икономиката Емил Караниколов заяви, че първото, за което ще настоява е незабавно въпросните доклади да бъдат предоставени от страна на полицията.

Караниколов се ангажира още днес да разговаря с МВР за предоставянето на въпросните документи.

"Ако в констатациите няма нещо, което да застрашава сигурността и живота на работниците и населението, аз лично веднага ще искам да се върне действието на спрения лиценз за внос и износ. От тук нататък ще имаме диалог по всички други теми, които поставихме, включително и по нормативната база", увери той.