От "Дискавъри" излязоха с позиция във връзка с казуса с Беър Грилс.

Припомняме, по-рано днес от Министерството на околната среда и водите съобщиха, че британският пътешественик и експерт по оцеляване Беър Грилс е нарушил Закона за защитените територии в България при заснемането на филм в Рила. Съставен е акт две години след като е извършено нарушението.

До 4 години ограничават достъпа на туристи до Рилските езера

До 4 години ограничават достъпа на туристи до Рилските езера

Целта е да се опази природата

В позицията на "Дискавъри" се казва, че при заснемането на епизода снимачният екип на предаването е придружаван от служители на Национален парк "Рила" и всяко заснето действие е съгласувано със съответните отговорни лица от страна на Национален парк "Рила", информира bTV.

МОСВ обмисля глоби за хоро в езеро на Рила

МОСВ обмисля глоби за хоро в езеро на Рила

Максималната санкция е 10 000 лева, минималната - от 5 до 100 лева

Пояснява се, че за реализацията на продукцията са издадени всички необходими административни документи и специални разрешителни от страна на природния парк, а цялостното заснемане е проведено под наблюдението на определените от парка отговорни служители.

Длъжни сме да уточним също така, че самата поредица не е продукция на Discovery Communications, а е външна такава, се допълва в позицията.

Вярваме, че красотата на България заслужава да бъде представена по достоен начин не само у нас, но и в целия свят, което е основна цел и задача на този конкретен епизод, заключават от "Дискавъри".