Столичният кмет Бойко Борисов пристигна на срещата си с министър Емел Етем, видимо недоволен от присъствието на медиите.
Той мина покрай очакващите го журналисти с думите „Не сме се разбрали така, не съм ви поканил".

Въпреки това, след като разговорът между двамата приключи Етем и столичният градоначалник дадоха изявления.

По думите на вицепремиера на срещата са обсъдени редица въпроси като най-важните от тях са проблемът с река Искър, със собствеността на дигите на река Лесновска и чистотата на реките, които преминават през града.

Етем заяви, че от Министерството ще съдействат при комуникацията между различните институции и общината за решаването на тези проблеми.

Стана ясно, че от предвидените средства за 2007 година, които са 70 милиона лева, са останали като излишък 20 милиона.
Министър Емел Етем ще съдейства да бъдат отпуснати от тези средства 2 милиона, които са необходими на общината за почистване на речните корита.

Бойко Борисов отбеляза от своя страна, че тази среща е и пример как чрез диалог могат по-ефективно да се решава проблемите.

Той посочи като основен въпроса за собствеността на дигите на река Лесновска, както и че от общината искат те да са тяхна собственост, за да могат да ги стопанисват.

Кметът подчерта и критичното състояние на някои мостове в столицата и заяви, че се работи по въпроса да не се допусне авария, тъй като мостовете не са поддържани от 20-30 години.

На въпрос какви средства могат да бъдат заделени от общинския бюджет за решаването на тези проблеми, Борисов заяви:
В състояние сме да отделим толкова пари, колкото са необходими. Въпросът е да имаме законова възможност."

Кметът на столицата допълни, че е поискал помощ от министър Емел Етем, тъй като нейната професионална позиция позволява по-бързия контакт с различните институции, които са необходими за решаване на проблемите на общината.