Днес имахме конструктивен разговор с министър Събев за подкрепа за градския транспорт на София с конкретен план. Още другата седмица започват експертните разговори между екипите на Столична община и Министерство на транспорта, като Столична община ще участва в разработването на национална транспортна схема със синхронизация на разписания на автобусния, градския транспорт и БДЖ. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова след среща с министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев, съобщиха от Столична община. Събев се надявал до края на юни да са готови първите резултати и да е ясен конкретният ангажимент, който може да поеме за подкрепа при актуализацията на държавния бюджет.

Министерството иска да съгласува разписанията на БДЖ и автобусите

Министерството иска да съгласува разписанията на БДЖ и автобусите

Транспорт и интернет до всяко село иска Министерство на транспорта

"Надявам се, че министър Събев ще успее да убеди вицепремиера Асен Василев и Народното събрание, че при актуализацията на бюджета на държавата, градският транспорт на София трябва да бъде финансово подкрепен по действащия регламент 1370", коментира Фандъкова.

По думи на Събев в регламент 1370 на Европейската комисия били много добре уредени въпросите за субсидиите и компенсациите за обществения транспорт и щом имало ясна представа как се изразходват тези средства, министерството щяло подкрепи исканията на Столична община.

Столичният транспорт на протест в сряда, но разписанията без промяна

Столичният транспорт на протест в сряда, но разписанията без промяна

Самият градски транспорт обаче ще се движи нормално