Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на детска градина в "Манастирски ливади" Строителството на новата детска градина започна през лятото на миналата година. Към настоящия момент е завършена бетоновата конструкция на сградата, изградени са преградните стени и е монтирана хидроизолацията на едно от телата. Частично е изпълнена и оградата. Изпълняват се инсталациите на сградата и хидроизолацията на покривите. Предстои остъкляване на дограмата.

Припомняме, миналата година граждани от столичния квартал "Манастирски ливади" излязоха на протест и блокираха за кратко бул. "Тодор Каблешков" , защото няма достатъчно детски градини.

Строят първата нова детска градина в кв. "Манастирски ливади" в София

Строят първата нова детска градина в кв. "Манастирски ливади" в София

Тя трябва да е готова до края на 2021 г.

Детската градина е за 8 групи и ще разполага с просторни занимални и спални помещения, басейн и спортна зала. Към момента се изграждат 16 сгради на детски градини и ясли, като двете ясли са в "Красно село" и "Триадица", а градините са в районите "Възраждане", "Подуяне", "Изгрев", "Лозенец", "Триадица", "Студентски", "Витоша", "Овча купел", "Люлин", "Кремиковци" и "Искър".

Очаква се до септември да приключи строителството на сградите в "Изгрев", "Подуяне", "Витоша", "Овча купел" и "Лозенец", а до края на година - на още 3 сгради в "Люлин", "Студентски" и "Триадица". През тази година ще започне строителството на още 25 сгради, от които 19 - за детски градини и 6 са за ясли.