Фирма за керемиди ремонтира улица в Силистра. Хората недоволстват и за това, че за проблема се знае от години, но и така не се решава.

Инж. Георги Гайдаров, изпълнителен директор на фирма за металорежещи машини, казва, че от години улицата не се поддържа и е в трагично състояние, по нея е трудно да се движат автомобили, съобщиха от bTV.

Той коментира, че през улицата минават много тежкотоварни автомобили, които носят стоки от и за фирмите, които работят тук. А освен това улицата създава опасност, тъй като има много дупки и е невъзможност да се шофира нормално по нея. Този проблем принуждават шофьорите да предприемат рисковани маневри и често се случват и катастрофи.

Недоволстват и шофьорите, които идват от други градове за продукцията на местните фирми.

От община Силистра признават, че неведнъж са били сигнализирани за проблемната улица, но оправянето й е непосилно за местния бюджет.

Когато проблемите, които създава неподдържаната улица, станат нетърпими, фирмите се принуждават сами да се справят. Още личат местата, където са запълвали дупките с натрошени керемиди или пък са заливали с бетон, или са разчиствали снега с булдозерите си.

Дупките на изхода от нашето предприятие бяха огромни и ги попълнихме сами с наши материали колкото можахме, но не е професионално изпълнено, посочва Боян Варадинов, управител на фирма за керемиди.