Да се гарантират всички мерки за проследяване и лечение на трансплантирани у нас. Затова настояват от Националната пациентска организация, след като стана ясно, че една от клиниките за наблюдение се трансформира в COVID сектор.

Обикновено клиниките, в които се проследяват такива пациенти, следват специални протоколи за хоспитализация и последващо наблюдение. От организацията напомнят, че трансплантираните пациенти у нас не са малко и лечебните заведения, в които се проследяват или лекуват, трябва да гарантират възможността да бъдат хоспитализирани, което от своя страна означава да има достатъчно легла и медицински специалисти.

Случаят с бъбречно трасплантираните в клиниката в "Александровска" е аларма за възможен риск за опасност да не се предостави навременна грижа. По данни на пациенти, трансплантираните, проследявани в клиниката, са повече от 660, леглата в клиниката са 8 (тоест 2 болнични стаи), като ще се ползва още едно помещение за преглед на диспансеризирантите пациенти. Съществува и реална заплаха медиците от тази клиника да напуснат, което от своя страна е заплаха тези пациенти да не получат адекватна медицинска грижа.

Шефът на Александровска болница не приел оставката на началника на клиниката по нефрология

Шефът на Александровска болница не приел оставката на началника на клиниката по нефрология

Превръщат сградата на клиниката по нефрология в отделение за лечение на КОВИД

Припомняме, вчера пациенти с бъбречни трансплантации се събраха пред входа на Александровска болница, след като стана ясно, че единственият диспансер за бъбречно трансплантирани в страната ще бъде превърнат в Covid отделение.

Днес стана ясно, че проф. Борис Богов, началник на Александровска болница не е приел оставката на началника на клиниката по нефрология и трансплантации в Александровска болница проф. Емил Паскалев и на неговия екип.