Парламентарната група на ГЕРБ отказва да прояви разбиране към некомпетентността и безотговорността на управляващите. Настоящата формула на управление с всеки изминал ден ще нанася все повече щети и поражения във вътрешен, външен и геополитически план. Наш дълг е да бъдем безкомпромисна опозиция и да се положат усилия да има ново управление. Toва заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в декларация от трибуната на Народното събрание.

През последните месеци страната ни е изправена пред редица кризи и убеждението на ГЕРБ е, че всички кризи и предизвикателства предполагат навременни, целенасочени и своевременни усилия за интензивен политически и обществен диалог.

Запасяваме се с 1.5 млн. тона зърно, спираме износа на ток при нужда

Запасяваме се с 1.5 млн. тона зърно, спираме износа на ток при нужда

Няма риск за доставките на петрол в България, уверява Кирил Петков

През последните месеци опозицията не е видяла подобно поведение от страна на управляващите за решаването на кризата. По думите на Тома Биков началото на решаването на всяка криза започва с нейното осъзнаване, но настоящето управление няма потенциал да направи това. ГЕРБ предупреждавали за ръста на цените на електроенергията, а в отговор получили отказ за компенсации.

По-важният резултат е, че през последните месеци кризата с цената на тока прерасна в мащабна ценова криза и с всеки изминал ден се увеличават пораженията, които тя нанася. Заради бездействието на правителството предстоят масови фалити, безработица и задълбочаване на кризата. Още в първи дни на войната в Украйна управляващото мнозинство генерирало друга криза - със смяната на военния министър Стефан Янев, заяви Биков.

ГЕРБ отговарят на Петков: Не сме виновни за вашата некадърност

ГЕРБ отговарят на Петков: Не сме виновни за вашата некадърност

Младежи ГЕРБ били инструктирани да си държат пуснати електроуредите си денонощно

Той напомни още за увеличението на цените на горивата и обвиненията на МГЕРБ за това. Заболяването, което се превърна в хронично, се нарича дълбока некомпетентност и склонност към злоупотреба с власт, нападна Биков правителството.

По думите му управлението не би трябвало да има формата нито на експеримент, стартъп или курс на обучение. Време и търпение не ви дължи и опозицията, нито обществото, а вие дължите всички отговори, обърна се Биков към властта.