До обяд в София са съставени 3 акта и 4 предупредителни протокола за неносене на маски в градския транспорт. Освен за наличието на маска се проверява и за нейното правилно използване. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщи БНР.

За 400 лева на месец работи жена, която днес беше глобена, защото беше без маска, а глобата е на стойност триста лева. Затова и кметът Йорданка Фандъкова настоява глобите да бъдат намалени.

Карлос Контрера, председателят на комисията по транспорт на Столичния общински съвет коментира, че от 15-20% от пътниците нарушават изискването за носенето на предпазни маски, но има значителен брой хора, които са стриктни и спазват тези правила, включително се опитват да поддържат и препоръчаната дистанция от метър и половина.

Шест екипа на общинска полиция тръгват по градския транспорт на София

Шест екипа на общинска полиция тръгват по градския транспорт на София

Проверява се всяко превозно средство

Броят на актовете не е отправна точка за анализ на ситуацията. Важни са предупредителните протоколи, съставени на пътници, бе категоричен той.

Припомняме, на брифинга беше съобщено, че заради увеличението на броя на положителните носители на коронавирус и неспазване на дисциплината на голяма част от хората отново се въвежда задължително носене на маски или шлемове при мероприятия на закрито.

Стана ясно и че общинската полиция също ще се включи в контрола за носенето на маски.