Около 23.00 ч. снощи е възникнал пожар в Центъра за настаняване от семеен тип на младежи с увреждания "Любов" в Русе. В гасенето на огъня освен огнеборци саа се включили патрули на МВР и служители от центъра.

От сградата са били евакуирани 11 души на възраст между 22 и 30 години, настанени в центъра, както и двете дежурни болногледачки, съобщават от Общината, цитирани от БНТ. Няма пострадали при инцидента.

Горя жилищна сграда в София

Горя жилищна сграда в София

Няма пострадали при инцидента

Бил е осигурен кислород на двама полицаи, които почувствали дискомфорт от вдишаните газове по време на евакуацията. Възпитаниците на "Любов" са прекарали нощта в съседния Център за настаняване от семеен тип на младежи с увреждания "Надежда".

След извършен оглед е установено, че пожарът е предизвикан от повреден сушилен апарат в сутерена. Електрозахранването в сградата е преустановено. Тя има пожароизвестителна система, която се е задсействала.

Днес се извършва оглед на щетите и инсталациите. Уведомени са застрахователните институции. Помещенията се разчистват, за да могат в центъра да се върнат обитателите му.