Граждани на столичния квартал "Дружба" 2 успяха да спрат пореден опит за незаконно строителство, съобщиха от местния Обществен съвет.

Около 16.00 часа в петък, 17 ноември, е направен опит за започване на строителни работи на улица "Хайделберг" №1 в "Дружба" 2.

Тежки машини са блокирали последния достъп до хипермаркет "Кауфланд". Намиращите се на място работници са признаха, че нямат разрешение за затварянето на улицата, за поставянето на ограда и за извършваните от тях строителни дейности. Обяснили са ,че са изпратени само да затворят пътя и да започнат да разкопават.

Жители на „Дружба” се разбунтуваха срещу застрояване на зелена площ до езерото

Жители на „Дружба” се разбунтуваха срещу застрояване на зелена площ до езерото

Опит да бъдат заградени 3 декара...

"Отговорникът по строителството на "Кауфланд" също призна на място, че нямат никакво разрешение за затварянето на последната пешеходна връзка до хипермаркета. Трябвало само да се направи ремонт на техния паркинг, да се подменят комуникационни връзки, но от фирмата изпълнител не си свършили добре работата." - посочват от Обществения съвет.

Освен това липсват информационни табели и знаци пред и на самата улица "Хайделберг".

След намесата на гражданите тежките машини са освободили улицата.

Пореден протест срещу презастрояването в столичния квартал "Дружба"

Пореден протест срещу презастрояването в столичния квартал "Дружба"

Пешеходната алея между двата квартала все още не е възстановена

"По пътната настилка са нанесени щети и не се знае, кой и за чия сметка ще бъдат направени последващите ремонти на пътя. Не се знае, какви обекти са запланували да правят "Кауфланд" и дали те няма да засегнат и общинската улица "Хайделберг".
Кметът на квартала Ивайло Цеков от доста дълго време отказва да даде яснота за планираните строежи в квартала ни." - коментира д-р Николай Георгиев от Обществения съвет на "Дружба" 2.