Не разбирам тази изнервеност, която демонстрира президентът Радев вчера. Да имаш съмнения коя е родината на г-н Карадайъ и всички турци и мюсюлмани е тежко непознаване на ситуацията на самия български народ. Това каза Халил Летифов, зам.-председател на ПГ на ДПС във връзка с вчерашните консултации с ДПС при президента Румен Радев.

По отношение на казуса с министър Кирил Петков, Летифов каза, че е важно да се знае има ли един министър двойно гражданство, депутатът от ДПС поясни, че това е заради законът, който повелява категорично и важи за всички български граждани. Нямаме нищо лично към министър Петков, става въпрос само за спазването на закона, подчерта Летифов.

Радев съзря атака на задкулисието в казуса с гражданството на Кирил Петков

Радев съзря атака на задкулисието в казуса с гражданството на Кирил Петков

Корупционерите търсят формален повод да върнат модела „Борисов“.

Той допълни, че анти-ДПС риторика има не от днес и вчера, а през последните 25 години. Само че тази анти-ДПС риторика няма да реши кризите, включително и политическата, която ние виждаме, убеден е депутатът от ДПС. Ако тези консултации имаха за цел най-малкото да произведат възстановен диалог, шанс за съставяне на правителство, по този начин този шанс бива турпилиран и надеждите за съставяне на правителство всъщност клонят към нула. Това е видимият резултат за политическото лицемерие, за което ние говорим, допълни Летифов.

ДПС: Няма нужда от спешна актуализация на бюджета

ДПС: Няма нужда от спешна актуализация на бюджета

Служебно правителство няма мандат да иска промяна в основен закон на държавата

Относно актуализация на бюджета, той обясни, че ДПС ще участва активно в обсъжданията, тъй като определено има нужда да се прегледат финансите. След съставената комисия от НС вчера, ще има вече нормална работа по бюджета. Но ние празен чек да подпишем и да не се ясни къде отиват тези разходи - ние няма да се съгласим, категоричен е той.