Кратък разговор в ДПС е имало за актуализацията на бюджета.

"Нашите експерти смятат, че с настоящия бюджет може да се посрещнат всички нужди." Това заяви депутатът Рамадан Аталай в студиото на Нова телевизия. В ДПС обаче споделят и принципната позиция, че служебно правителство няма мандат да иска промяна в основен закон на държавата - този за бюджета, посочи още депутатът. На въпрос обаче как държавата ще посрещне трите кризи, които се задават, Аталай отговори с въпрос: "Кой доказва трите кризи?" и допълни, че политическите партии трябва да поемат отговорността си за тях, без да уточнява кои точно кризи има предвид.

ДПС съзря новата джипка в предложената актуализация на бюджета

ДПС съзря новата джипка в предложената актуализация на бюджета

Карадайъ също така не спести и критики към президента Радев

Днес ДПС са поканени на втори консултации при държавния глава Румен Радев, а ДПС продължава да настоява на визията си, че на страната е необходимо програмно или експертно правителство, което да направи реформи, ненаправени и недовършени в последните 10-12 години.

"Този парламент не разполага с политиците, които да водят необходимия дебат", заяви Аталай. "Имаме политически формации, които за първи път са в парламента, но повече от 5 години са на сцената, пред обществото. Обществото им дава съответната енергия да поведат, защото първите 1-2 години след избори се правят болезнените реформи. Но тази формация не поема тази отговорност", коментира Аталай, макар и без да споменава името на формацията на Слави Трифонов.

На въпрос дали биха подкрепили тезата на "Демократична България" за програмно правителство с мандат до пролетта, Аталай заяви, че не е добре да се надпреварваме "чия е идеята" и авторството на такива идеи, защото от ДПС настояват от няколко години именно на това. Аталай отклони въпроса с обяснението, че е нужна програма, а в момента политическите партии дебатират "кой ще бъде по по най-...".

Ако ще поставяме рязка граница и разговорите започват с "ние няма да говорим с...", Аталай е песимист за съставяне на правителство и живот на 46-тия парламент и ще се отиде на следващи избори, които ще ни представят същата картина.

"Тогава отиваме на моя 11-ти мандат...", коментира Аталай, който в момента е в своя 9-ти мандат като депутат в 46-то Народно събрание.

Според него служебното правителство "в този си вид има доста пропуски", а и в този си вид и с тези министри има достатъчно пропуски и са направени неща, които не са възприети от избирателя. За съжаление трудно обаче може да се събере нужната енергия след провален първи мандат, обясни още Рамадан Аталай.

КСНС след спорове и обвинения приключи без консенсус
Обновена

КСНС след спорове и обвинения приключи без консенсус

Политическите лидери се подготвят за трудна есен