В началото на епидемията смятах, че заболяването от коронавируса е леко. Така депутатът от ДПС Хасан Адемов коментира в сутрешния блок на БиТиВи успешната битка срещу COVID-19.

Сега той се чувства добре, но е един от хората, които в началото на кризата с коронавируса смятал, че това е леко заболяване, което протича като вирусните заболявания. 70-80% изкарват заболяването без симптоми, но при другите има такива, отчете Адемов.

В момента, в който депутатът вдигнал температура, без да има други оплаквания, решил да си направи рентгенова снимка, от която станало ясно, че е болен от коронавирус. Другите симптоми били мъчителната кашлица.

Хасан Адемов не знае откъде се е заразил с коронавирус

Хасан Адемов не знае откъде се е заразил с коронавирус

Ако искаме да бъдем живи и здрави, да си останем по домовете, призова депутатът

В хода на лечението си обаче депутатът от ДПС почувствал подобрение и нямал влошаване на здравословното състояние. Той вече има изградени антитела срещу коронавируса.

Хасан Адемов отбеляза, че управляващите се справят с овладяването на заразата с коронавируса, особено в противоепидемичните мерки. В социално-икономическите мерки има още какво да се направи, подчерта депутатът от ДПС и посочи, че дизайнът на мярката "60/40" може да се промени.

По отношение на намаленото ДДС на 9% за развлекателния бранш и туризма, Хасан Адемов коментира, че това отваря кутията на Пандора. Кои от стоките и услуги са по-социални от другите, запита депутатът от ДПС при положение, че по-голяма част са в сивия сектор.