Депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов няма никаква представа откъде се е заразил с коронавирус. В сутршения блок на БиТиВи той обясни, че пътуването на хората трябва да бъде ограничено.

Адемов призова хората по време на празниците да останат по домовете си, за да може да се ограничи по някакъв начин разпространението на заразата.

"Ако искаме да бъдем живи и здрави, да си останем по домовете, защото когато сме здрави, делниците да се превърнат в празници", призова депутатът от ДПС.

Той не се е месил в лечебните процедури на лекарите от ВМА. Лечението в болниците е на базата на всеки отделен случай, няма ваксина и вълшебен препарат, който да премахне вируса, посочи Хасан Адемов.

Към днешна дата депутатът се чувства добре. Първите симпотоми, които получил, не се различавали от общоизвестните - висока температура от 37.6 и след това се прибавали сухата кашлица

Изписаха Хасан Адемов от болницата

Изписаха Хасан Адемов от болницата

Поставен е под домашна карантина

Хасан Аденов постъпил в клиниката на 1 април, а на третия и четвъртия ден се почувствал добре. Всички хора около депутата от ДПС били проверени и са в добро състояние. Съпругата му също няма никакви оплаквания и е под 14-дневна карантина.

"Всичко около нас в момента е спокойно", увери Хасан Адемов, на когото не му е известно откъде е получил заразата. Никой - нито аз, нито другите заразени народни представители, не можем със сигурност да твърдим откъде и как сме се заразили, каза още депутатът от ДПС. 

Депутатът Хасан Адемов е с положителен тест за коронавирус

Депутатът Хасан Адемов е с положителен тест за коронавирус

Той е първият политик заразен от COVID-19 в България