Спирането от дейност е всъщност изключително сложна дейност и е свързано с разходи. Тази позиция изрази пред Нова телевизия Атанас Димитров от БХРА. Нашия сектор е засегнат почти 100%, подчерта той. Хотелите работят, но не изпълняват функцията си. Организацията не иска да е жертвения агнец на пандемията. Приоритет за нас са хората, каза Димитров. От асоциацията са притеснени, че служителите се преориентират към други сектори. Браншът не смята, че е развъдник на заразата, а че представлява риск.

Всички трябва да бъдат подобаващо компенсирани, убеден в той. Трябва да има оперативност при изплащане на компенсациите. Проблем се оказва, че ресторантите към хотелите не могат да получават помощ от държавата, защото се водят отворени, а реално не работят, както преди пандемията. Животът драматично се промени, посочи Атанас Димитров. 30% от хотелите и ресторантите едва ли ще отворят, според него.

Работодатели искат ваксини срещу COVID-19 на свободния пазар

Работодатели искат ваксини срещу COVID-19 на свободния пазар

Според бизнеса не са ефективни мерките за подпомагане на държавата

Припомняме, утре двете големи асоциации на ресторантьорите и заведенията организират голям протест с искане на бранша да му бъде позволено да отвори от 1 февруари. Те искат оставката на здравния министър Костадин Ангелов, не виждайки логика в решението учениците да се върнат в клас, моловете и фитнесите да отворят, а заведенията да продължат да не работят.

Ресторантьорите организират "дискотека" пред Министерския съвет на 27 януари

Ресторантьорите организират "дискотека" пред Министерския съвет на 27 януари

Докато ги има мерките, колкото и абсурдни да са, те трябва да се спазват, смята адвокат Петрова

От ноември месец браншът е затворен, като разрешиха при условия да работят ресторантите само към хотелите.

Здравният министър Костадин Ангелов явно е против исканията на заведенията, като и вчера заяви, че не желае да позволи да се пропилява постигнатото до момента.