Колкото по-бързо ваксините са на свободния пазар, толкова по-добре. Тази позиция изрази пред Нова телевизия Васил Велев от АИКБ. Не трябва да се ограничаваме откъм доставки на ваксини, според него. Той припомни, че ЕК каза, че и сами можем да регистрираме ваксини. Така направи Унгария с руската ваксина. Бизнесът иска да регистрираме повече ваксини и ваксинационният процес да се случи по-бързо. Дадено предприятие, по думите на Велев, трябва да има възможност да ваксинира свободно служителите си.

Според бизнеса не са ефективни мерките за подпомагане на държавата. Работодателите са притеснени, че още не са платени компенсации и от първата вълна. Бизнесът е разработил свои мерки, които са предложени на министъра на икономиката.

Бизнесът не иска помощи, бизнесът иска да работи

Бизнесът не иска помощи, бизнесът иска да работи

Работодателите представиха приоритетите си за 2021 г.

Припомняме, вчера на пресконференция бизнесът представи приоритетите си за 2021 година. На нея Васил Велев бе категоричен, че бизнесът не иска да получава помощи, той иска да работи.

Миналата седмица ресторантьорите заявиха, че дават срок до края на седмицата за решение в тяхна полза. Те настояват да отворят от 1 февруари, в противен случай са готови на протести.

Здравният министър Костадин Ангелов не беше положително настроен по отношение на исканията заведенията да отворят и заяви, че за да има хора, които да ходят в заведенията, те трябва да са живи и здрави. От думите на премиера Борисов преди това стана ясно, че и да има разхлабване на мерки от 1 февруари, това е с условието, че затягане може да има във всеки един момент.

Ресторантьорите не искат политици на протеста си

Ресторантьорите не искат политици на протеста си

Надяват се, че интересът към сектора ще продължи и след 04 април 2021 г.

Заради отказа на управляващите ресторантьорите се заканиха, че на 27 януари ще организират протест-дискотека пред Министерския съвет.

На вчерашното работно съвещание на премиера и Националния оперативен щаб стана ясно, че от началото на февруари отново ще заработят залите за фитнес, спорт, танци и за културни мероприятия, както и магазините в моловете. Засега обаче не се предвижда заведенията също да заработят отново.