Инспектори установиха нарушения на два обекта в "Триадица". Става въпрос за липса на плътна ограда и устройство за измиване на гуми, както и излизане на строителна техника пътя с мръсни гуми. През септември Столичният инспекторат е извършил над 140 проверки на строителни обекти.

Сред най-честите нарушения, които констатират инспекторите и налагат санкции, са липса на устройство за измиване на ходовата част на строителната техника, която излиза от обекта, липса на плътна строителна ограда или частично изградена, разполагане на строителни материали на общински площи без разрешение, заемане на тротоари и други общински площи с техника или материали без разрешение, замърсяване и разпиляване на отпадъци около обекта.

Над 300 са глобените без маска в градския транспорт в София

Над 300 са глобените без маска в градския транспорт в София

Издадените към момента актове са 124

Всички тези нарушения водят до замърсяване на околното пространство и пътни платна. Най-голям дял от нарушители през септември са установени в районите "Лозенец", "Триадица", "Студентски" ,"Подуяне" и "Витоша". При направените 141 проверки за изтичащия месец са съставени 22 акта за установяване на административно нарушение.