Затруднените доставки заради забраната за пътуване, накара наркотрафикантите да се преориентират и да залагат на все по-големи пратки. задържането между 1 и 5 тона кокаин в момента не е новина. Това заяви началникът на отдел "Борба с наркотрафика" към Агенция "Митници" Стефан Бакалов, съобщи Нова телевизия.

Според него дрогата вече е доста достъпна. "Онлайн човек може да се снабди с всякакъв наркотик. Залавянето на големи пратки с наркотици не се случва толкова често, колкото ни се иска. Откритата преди дни синтетична дрога обаче е рекордно количество както за България, така и за Европа.

По думите му в момента се води разследване по случая със заловения преди дни на летище София течен метамфетамин, което трябва да установи всички факти. Задържан е и получателят на дрогата, която пристигна от Мексико.

Заловиха метамфетамин за 11 млн. лева на летище София

Заловиха метамфетамин за 11 млн. лева на летище София

Един човек е задържан

Припомняме, преди дни заловиха метамфетамин за 11 млн. лева на летище София. Стойността на задържаната дрога възлиза на около 11 млн. лева, а на черния пазар тя може да достигне и над 35-40 млн. лева.