Родител алармира за скандални условия, при които е настанено детето му в курорта "Пампорово". Там са отишли ученици от Основно училище „Христо Смирненски" – село Фотиново, община Кирково, пише "Родопи".

Синът ми звънна в събота и плачейки обясни, че са принудени да спят 5 деца в една стая. Искали им по 39 лева или общо 100 евро за една нощувка. Отделно ще платят автобуса и храната.

"Настоявам за намеса на Регионалния инспекторат по образованието. Защо децата спят по 5 в стая, пригодена за двама или трима? Как и при какви условия се организират тези екскурзии?

Защо масово има оферти с изгодни оферти за един или двама души, а за 50 деца е толкова скъпо? Получава ли ръководството на училището във Фотиново комисионни от туроператорите? На тези и други въпроси трябва да бъдат получени отговори", заяви родителят, чието дете е в екскурзионната група.

Той иска да се изясни и дали нощувката е в хотел или ведомствена хижа. "Или организацията е слаба, или има схема за порочно разпределяне на средства в организирането на ученически екскурзии.

Щом са ангажирали хотел със стаи от по 100 евро, това се казва предварително и родителите знаят цените и дават необходимите пари, за да се чувстват децата добре. По наше време също имаше екскурзии за ученици, но никога не ни наблъскваха така в стаите, че и да ни третират като най-скъпите гости на Пампорово", твърди родителят.