ПОСЛЕДНО:
Единият от убитите край столичния хотел "Амбасадор" е Димитър Малчев, по-известен като Митко Малкия, за когото се говори, че е "дясната ръка" на Златко Баретата.
Другите двама убити също са от групата на Баретата. Това са Живко Иванов на 39 години от Хасково и Калоян Светославов на 24 години от София, съобщи говорителят на СДВР Николай Николов.
Калоян е регистриран за кражби и наркотици, Живко Иванов - също за кражби. Митко Малчев - за валутни измами и незаконно притежание на оръжие, знаете, че основният му бизнес е с наркотици, уточни Николов.

Както по-рано съобщихме, трима души бяха убити при стрелба в търговския център “Арт Декор”, който се намира в близост до хотел “Амбасадор”.
Нападателите са били двама - облечени като свещеници.

При стрелбата тежко са ранени още двама души.
Това са Стефан Колев на 28 години и Владимир Гаманов на 29 години.
Единият е закаран в "Пирогов" от управителя на заведението, а другият от линейка.
И двамата са улучени в корема, като в момента ги оперират в "Пирогов" .
Директорът на института д-р Спас Спасков заяви за БНР, че двамата ранени са с опасност за живота.

Убийството е станало във Виенския салон на търговския център “Арт Декор”, като вероятно стрелбата е започнала още от стълбите, защото веднага след като убийците са се качили, са чути изстрелите. В салона не е имало външни посетители.
Двамата "свещеници" са избягали с "Ауди" в неизвестна посока.
Сигналът за инцидента е подаден в 13.20 часа.

По думите на Николай Николов, е стреляно с пистолети, като на местопрестъплението са намерени повече от 30 гилзи.
Не е ясно дали от компанията на Митко Малкия са успели да отговорят на стрелбата.
По-рано на мястото е намерен пистолет, който вероятно е на единия от убитите, каза още Николов.
Говорителят на СДВР отказа да обяви дори цвета на издирваното Ауди, с което са избягали убийците.

Оперативни екипи вече 3 часа са на мястото на престъплението. Там е и главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов. В момента се прави оглед и се разпитват свидетели. Телата още не са изнесени, на мястото са вече прокурор и следовател

В отговор на въпрос за някакви първоначални версии, говорителят на СДВР каза:
Щом е Митко Малкия от хората на Златко Баретата, си правете сметка в последно време кой е на свобода и какви задявки има между тези групи.
Запитан дали намеква за наркотици, Николов заяви, че не намеква за нищо.

Припомняме, че на 22 март в Зона Б5 убиха с два куршума в главата 31-годишния Стефан Касамаков, който също е един от най-приближените на Златко Баретата и Илиян Версанов. На 8 април Златомир Иванов, известен като Златко Баретата, се появи в ефира на сутрешния блок на БиТиВи, за да опровергае вътрешния министър Петканов, който беше заявил, че Баретата е арестуван.
Тогава Златомир посочи, че много от нещата, които му приписват "не са такива". Нека ме съдят и ако се докаже, че се занимавам с наркотици, готов съм да лежа в затвора до живот, заяви Баретата в ефир.



Разстреляният днес Живко Иванов преди месец беше оправдан от съда в Свиленград по дело за контрабанда на цигари, по което обвиняем беше и Милослав Кръстев, който получи условна присъда.
Припомняме, че заради отвличането на Кръстев Хасковският съд осъди Иван Тодоров Доктора.
По неофициална информация, убитият днес Живко Иванов е участвал в схема на контрабанда на цигари, ръководена от Митко Малкия.