Все още се изяснява броят на загиналите след терористичния акт в Кабул. Това информира на брифинг в Министерски съвет заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Георгиев уточни, че избухналото взривно устройство е било в много голяма близост и до българската мисия. "Има нанесени материални щети върху нея. Тепърва предстои да бъде направен оглед и да бъде оценено какво е имуществото, което е повредено. Точно в какъв размер е и какви ще бъдат последващите действия за отстраняване на тези щети. Това, което трябва да кажем е, че всички наши служители в дипломатическата ни мисия в Кабул, са невредими", посочи Георгиев.

Материалните щети са изпочупени прозорци, врати и паднали мазилки. "Не се потвърди информацията, че има нанесени много и тежки щети върху сградата", уточни Георгиев. По думите му най-близко до експлозията се е намирало Немското посолство. В мисията ни в Кабул работят шест души - един дипломатически представител и още петима души персонал.

Взрив на 500 м от българското посолство в Кабул
Обновена

Взрив на 500 м от българското посолство в Кабул

Пострадала е сградата на посолството, няма пострадали българи

Българското външно министерство е в тясна координация с местните власти. "Това, което получаваме като информация от Министерство на отбраната и обработваме в Министерство на външните работи - нямаме информация някой от тях да е пострадал и за щастие хората по това време на атаката, са се намирали в друга част на сградата, така че са останали невредими", заяви Георгиев.