Семейство Баневи излязоха със съобщение до медиите във връзка с ареста на Евгения и Николай Баневи.

Те питат "защо е било необходимо зрелищно да ги арестуват във Франция, след като само след два часа това е можело да стане в София? Самолетните билети го доказват". Евгения и Николай Баневи уверяват, че не са се крили и че не притежават "имение" в Ница. Пояснява се, че от есента са наели къща във френския град, тъй като трите им деца започнали да учат във Франция.

Изгоря автомобилът на адвокат, защитавал бизнеса на семейство Баневи

Изгоря автомобилът на адвокат, защитавал бизнеса на семейство Баневи

Инцидентът е станал в понеделник вечерта

"Семейството с трите деца съвсем легално е било на път за София, защото малките са във ваканция и са искали да я прекарат в България", допълва се в позицията.

Евгения и Николай Баневи са възмутени от ареста, тъй като децата - най-голямата на 13 години, а двамата близнаци на 9, са оставени безпризорни на летището почти без пари.

Николай Банев и Евгения Банева са арестувани в Ница
Обновена

Николай Банев и Евгения Банева са арестувани в Ница

Семейството е задържано с европейска заповед за арест

Защо е било нужно такова жестоко отношение към децата, пита семейството и се допълва, че децата са вече 3 дни без надзор в къщата, където са успели да се върнат.

Защо е необходимо всичко това да се случва пред очите на децата и изобщо с тях? В Европейския съюз се проявява хуманност към всяко живо същество, а три деца са изоставени на улицата, безпомощни да се справят със ситуацията, пояснява се още в съобщението, разпратено до медиите.

Адвокатите на семейството ще внесат възражения по обвиненията на специализираната прокуратура.

В момента прокуратурата представя подробности за ареста и обвиненията срещу семейство Баневи. Те са обвинени в пране на пари. 

Семейство Баневи са вписани като акционери или пълномощници на няколко фирми на Сейшелите, Бахамите и в Панама между 2005 и 2015 година.

Престъпленията на Баневи – пример за бандитската приватизация, обяви прокуратурата
Обновена

Престъпленията на Баневи – пример за бандитската приватизация, обяви прокуратурата

"Полимери" е "обезкостен", пари от сделки са отивали в офшорки на Баневи