Охраната на границата явно е охлабена, какво прави МВР? Такъв въпрос задава ГЕРБ и Христо Гаджев, който в студиото на Нова телевизия обясни защо викат вътрешния министър Бойко Рашков в Народното събрание и защо депутати от ГЕРБ обикаляха два поредни дни мигрантските центрове. Те са искали да се уверят на място какво е положението, тъй като има възможност статистиката да се разминава с реалната ситуация.

Ние бяхме затегнали положението на границата, за 6 месеца имаше 400 заловени - толкова са сега само за седмица. Явно е, мигрантския натиск се е засилил, но не се работи добре на границата. От 500 заловени нелегални мигранти само 100 са били хванати на границата, останалите са засечени във вътрешността на страната.

Втори ден от ГЕРБ се тревожат за мигрантската вълна

Втори ден от ГЕРБ се тревожат за мигрантската вълна

Христо Гаджев: Ако охраната на границата е отслабена, Рашков носи отговорност

Влиза се необезпокоявано в страната, заяви Гаджев, който увери, че няма никакво значение кой е точно министърът на вътрешните работи и дали той се казва Бойко Рашков или по друг начин. Искаме изслушване не само за да чуем конкретните данни, но и за да чуем какви политики се предвиждат, посочи Гаджев.