Имаме нужда да минем през тези избори след масово гласуване. Има обаче два утежняващи фактора - пандемията и съмненията за възможни фалшификации. И двата фактора отблъскват хората. Най-голямата манипулация ще стане, ако масата българи не излезе да гласува. Това каза политологът и бивш началник на кабинета на президента Калоян Методиев в ефира на БНР.

По думите му трябва да се гарантира честен вот чрез наблюдатели, застъпници и видеонаблюдение и чрез информация, че с добре организирани противоепидемични мерки е безопасно да се гласува.

"Социологическите прогнози предвид ковидкризата, напрежението сред обществото и изхабяването на управлението наподобяват акордеон. От четири до осем партии могат да попаднат в следващия парламент. Хипотезите са много, затова трябва да се фокусираме върху самите избори".

Президентът отстранил шефа на кабинета си заради празненство на Нинова

Президентът отстранил шефа на кабинета си заради празненство на Нинова

Калоян Методиев разкритикува Радев за постоянните му обръщения към народа

Според политолога като преди всички избори напрежението в страната се изостря и ще продължава да расте.

Припомняме, че на 28 септември Калоян Методиев бе отстранен от президента Румен Радев. Повод за оставка му бе, че е присъствал на празненството по случай преизбирането на Корнелия Нинова за лидер на партията.